VaroPad

Het VaroPad assortiment bestaat uit verschillende polstermaterialen die gebruikt kunnen worden onder diverse compressiehulpmiddelen. Door een VaroPad product onder een compressiehulpmiddel aan te brengen wordt de druk lokaal verhoogd. VaroPad producten geven zelf geen compressie. 

De VaroPad-lijn is verkrijgbaar in verschillende modellen en afmetingen. De producten zijn zelf op maat te knippen. Het materiaal bestaat uit een kern van ademend schuimstof met daarin verticaal genaaide schuimstofkanalen. De buitenkant is van katoen. Dit maakt VaroPad uiterst zacht en huidvriendelijk. De verticaal genaaide ademende schuimstofkanalen produceren drukverschillen en bevorderen daardoor de lymfeafvoer. Tegelijkertijd wordt fibrose voorkomen.

Sets en zwachtels
Binnen het VaroPad assortiment kun je ook complete bandage- en lymphsets bestellen bestaande uit VaroPad polstermaterialen, korte rek verbanden en zwachtels. Je kunt hierbij kiezen voor sets voor de armen, de onderbenen en de onder- en bovenbenen. De korte rek verbanden en zwachtels zijn ook los verkrijgbaar.

Bekijk alle individuele producten van het VaroPad assortiment hier.
  • Wasbaar tot 60 °C

  • Ademend

  • Huidvriendelijk

  • Op maat te knippen

  • Makkelijk te bestellen

  • Op recept verkrijgbaar

Materiaal en vulling

De VaroPad producten bestaan uit twee materialen. De kern bestaat uit een luchtige en daardoor ademende schuimstof. De buitenkant is van katoen (zacht voor de huid). Ieder VaroPad product is voorzien van verticaal genaaide schuimstofkanalen. Deze kanalen produceren drukverschillen en hebben een sturende werking. De sturende werking helpt bij het afvoeren van lymfe-vocht. Tegelijkertijd wordt fibrose voorkomen.

varopad_vulling

Combineren

Varodem compressiehulpmiddelen zoals Curetex en TinkFit kunnen
uitstekend gecombineerd worden met de padding materialen uit de VaroPad lijn. Bij de Curetex bovenlichaambandages kunt u eenvoudig een VaroPad borstpad meebestellen (zie foto rechts). Bij de Curetex onderlichaambandages en TinkFit lichaamsverbanden kunt u VaroPad genitaalpads meebestellen.

varopad_combineren

Gebruiksaanwijzing VaroPad

De meertalige gebruiksaanwijzingen van Varodem producten zijn te downloaden. Hierin staan onder andere de medische indicaties vermeld.

Bestellen

Wij van Varodem vinden het belangrijk dat je onze producten eenvoudig en snel kunt bestellen. Voor het bestellen van al onze producten kun je gebruik maken van de speciaal hiervoor ontworpen bestelformulieren. Deze vind je hier. Wij raden aan om je te laten scholen in het aanmeten van onze producten. Onze productspecialisten komen graag bij je op locatie om je een demonstratie te geven. Ook biedt de Varodem Academy verschillende scholingen aan.