VaroCare Wrap (zelf-)aanpasbaar klittenband zwachtelsysteem

VaroCare is een (zelf)aanpasbaar klittenband zwachtelsysteem dat op een effectieve manier helpt om oedeem (vochtophoping) in zowel handen, armen, voeten en benen te verminderen (reduceren). Het betreft een confectieproduct dat beschikbaar is in verschillende omvangs- en lengtematen.

De VaroCare producten zijn eenvoudig zelfstandig aan te brengen, met als doel het zelfmanagement te stimuleren en het aanleggen van een zwachtelverband te vereenvoudigen. Eenmaal gesloten doet het VaroCare product overdag en/of ‘s nachts zijn werk. De ultra korte-rek zorgt ervoor dat het oedeem gereduceerd wordt. Het unieke van een VaroCare product is dat, bij afname van het oedeem, het product snel en eenvoudig (zelfstandig) bijgesteld kan worden. Er zijn twee verschillende kwaliteiten beschikbaar binnen het VaroCare assortiment. Lite producten (compressiedruk tot 40 mmHg) voor de lichte tot matige oedeemvorming en Strong producten (compressiedruk tot 60 mmHg) voor de forse oedeemvorming. De VaroCare producten zijn beschikbaar in de kleuren beige en zwart.

Zodra het behandelgebied met behulp van VaroCare voldoende oedeem afname (reductie) heeft bereikt, kan er vervolgens een therapeutische elastische kous van Varodem worden aangemeten om het behaalde resultaat te behouden.

De Varocare producten zijn beschikbaar in de volgende segmenten:

 • VaroCare handverband
 • VaroCare armverband
 • VaroCare voetverband
 • VaroCare onderbeenverband
 • VaroCare knieverband
 • VaroCare bovenbeenverband
VaroCare voet en onderbeen
Bekijk alle individuele producten van het VaroCare assortiment hier.
varocare_voet_aantrekken
 • Gebruiksvriendelijk

 • Stevig materiaal

 • Voelt zacht aan

 • Makkelijk aan te trekken 

 • Bevordert zelfmanagement

 • Onderhoudsvriendelijk

 • Zorgkostenbesparend

 • Werkt efficiënt en effectief

 • Combineren mogelijk

Ingenaaide liner

De VaroCare producten beschikken over een ingenaaide liner. De ingenaaide liner zorgt voor een ongeëvenaard aantrekgemak voor de drager. Zodra je het lichaamsdeel door de liner schuift, blijft het product tijdens het aantrekken op zijn plek zitten. Je hebt hierdoor twee handen vrij om de banden op spanning aan te brengen. Mocht je de ingenaaide liner niet willen gebruiken dan kun je het betreffende lichaamsdeel bovenop de liner leggen.

liner

VaroCare Accessoires

Naast het VaroCare assortiment om oedeem in zowel handen, armen, voeten en benen terug te dringen, beschikt het VaroCare assortiment ook over diverse accessoires.

VaroCare bij wondzorg

De VaroCare producten zijn uitermate geschikt bij de behandeling van wondzorg. De compressie die de VaroCare producten geeft op het lichaamsdeel zorgt ervoor dat het oedeem wordt gereduceerd. Daarnaast stimuleert deze druk de bloedsomloop. Dit zorgt voor een snellere wondgenezing.

Een ander voordeel van het gebruik van VaroCare producten bij wondzorg is dat het mogelijk is om de VaroCare banden los te maken. Hierdoor kan er relatief snel wondverzorging toegepast worden en binnen een minuut de VaroCare weer op spanning aan te brengen. Door de banden opnieuw op spanning aan te brengen, is de compressie weer optimaal. Klik hier voor het speciale bestelformulier VaroCare bij wondzorg.

Tabellenboekje

Instructievideo's

Gebruiksaanwijzingen VaroCare

De meertalige gebruiksaanwijzingen van Varodem producten zijn te downloaden. Hierin staan onder andere de medische indicaties en aantrekinstructies vermeld. De aantrekinstructies van VaroCare kun je ook hier bekijken en printen: aantrekinstructies hand- en armverband, aantrekinstructies voet- en onderbeenverband, aantrekinstructies knie- en bovenbeenverband.

Gebruiksaanwijzing hand / arm

Gebruiksaanwijzing voet / onderbeen / knie / bovenbeen

Gebruiksaanwijzing accessoires

Bestellen

Wij van Varodem vinden het belangrijk dat je onze producten eenvoudig en snel kunt bestellen. Voor het bestellen van al onze producten kun je gebruik maken van de speciaal hiervoor ontworpen bestelformulieren. Deze vind je hier. Wij raden aan om je te laten scholen in het aanmeten van onze producten. Onze productspecialisten komen graag bij je op locatie om je een demonstratie te geven. Ook biedt de Varodem Academy verschillende scholingen aan.