VaroCare Wrap zwachtelsysteem met klittenband

VaroCare is een uniek aanpasbaar Wrap zwachtelsysteem met klittenband dat op een effectieve manier helpt om vochtophoping (oedeem) in zowel handen, armen, voeten en benen te reduceren (terugdringen). De VaroCare producten zijn opgebouwd uit losse segmenten die afzonderlijk of gezamenlijk te dragen zijn.

De producten zijn eenvoudig aan te brengen, met als doel het zelfmanagement te stimuleren en het aanleggen van een compressie zwachtelverband te vereenvoudigen. Daar waar het goed aanbrengen van een compressief zwachtelverband het resultaat is van een gedegen scholing, is het VaroCare zwachtelsysteem met klittenband zó eenvoudig in gebruik, dat de patiënt het in de meeste situaties zelf kan aan- en uittrekken. Wij durven te stellen dat het VaroCare zwachtelsysteem met klittenband het eenvoudigste compressiehulpmiddel is.

De kracht van de VaroCare-lijn schuilt in de unieke combinatie van ultra beperkte lengterek van het zachte basismateriaal, het doordachte anatomische ontwerp en de stevige en duurzame klittenbandsluiting.

Er zijn twee verschillende kwaliteiten beschikbaar. VaroCare Lite voor de lichte tot matige oedemen en VaroCare Strong voor de zware oedemen. Ieder te combineren met het uitgebreide VaroCare accessoire assortiment.

Eenmaal gesloten doet het VaroCare zwachtelsysteem met klittenband overdag en/of ‘s nachts zijn werk. Zodra het oedeem in de loop van de dag afneemt, kan het VaroCare product snel en eenvoudig (zelfstandig) bijgesteld worden zodat de werkdruk optimaal blijft en het product opnieuw aan het werk kan.

Zodra het behandelde lichaamsdeel met behulp van een VaroCare product oedeemvrij is gemaakt,
kan er vervolgens een therapeutische elastische kous van Varodem worden aangemeten om het behaalde resultaat te behouden.

Indien de patiënt de nazorg met therapeutische elastische kousen niet kan verdragen of hanteren is het ook mogelijk om het oedeem met een VaroCare product te consolideren. Al met al een kostenbesparend compressiehulpmiddel.

VaroCare voet en onderbeen
Bekijk alle individuele producten van het VaroCare assortiment hier.
varocare_voet_aantrekken
  • Losse segmenten (afzondelijk of gezamelijk te dragen)

  • Eenvoudig in gebruik

  • Stevig materiaal

  • Voelt zacht aan (zacht basismateriaal)

  • Makkelijk aan en uit te trekken 

  • Stimuleert zelfmanagement

  • Kostenbesparend

  • Combineren is mogelijk

  • Losse klittenbanden

Ingenaaide liner

De VaroCare producten beschikken over een ingenaaide liner. De ingenaaide liner zorgt voor een ongeëvenaard aantrekgemak voor de drager. Zodra je het lichaamsdeel door de liner schuift, blijft het product tijdens het aantrekken op zijn plek zitten. Je hebt hierdoor twee handen vrij om de banden op spanning aan te brengen. Mocht je de ingenaaide liner niet willen gebruiken dan kun je het betreffende lichaamsdeel bovenop de liner leggen.

liner

VaroCare Accessoires

Naast het VaroCare assortiment om oedeem in zowel handen, armen, voeten en benen terug te dringen, beschikt het VaroCare assortiment ook over diverse accessoires.

VaroCare bij wondzorg

De VaroCare producten zijn uitermate geschikt bij de behandeling van wondzorg. De compressie die het VaroCare product geeft op het lichaamsdeel zorgt ervoor dat het oedeem wordt gereduceerd. Daarnaast stimuleert deze druk de bloedsomloop. Dit zorgt voor een snellere wondgenezing.

Een ander voordeel van het gebruik van VaroCare producten bij wondzorg is dat het mogelijk is om de VaroCare banden los te maken. Hierdoor kan er relatief snel wondverzorging toegepast worden en binnen een minuut de VaroCare weer op spanning aan te brengen. Door de banden opnieuw op spanning aan te brengen, is de compressie weer optimaal. Klik hier voor het speciale bestelformulier VaroCare bij wondzorg.

Varocare klittenbandsystemen worden ingezet bij curatieve ambulante compressietherapie*.

Het doel van deze ambulante compressietherapie** is het behandelen en/of voorkomen van ophoping van oedeem. Bij het toepassen van deze compressie wordt de kuitspierpomp en de spronggewricht-pomp ondersteund waardoor het vocht terug geperst wordt in de aderen. Hierdoor herstelt de bloedvoorziening in de extremiteit en kan een eventueel Ulcus Cruris (open been) worden voorkomen en/of genezen.

Als het vocht maximaal is verdwenen en een eventuele wond is genezen, is het noodzakelijk dat de compressietherapie voortgezet wordt. Dit kan door een de inzet van medische compressiekousen (therapeutische elastische kousen) of andere daarvoor aangewezen medische compressiehulpmiddelen.

Let op! Er is sprake van chronische veneuze ziekten waarvan de oorzaken niet weggenomen kunnen worden. Hierdoor blijft (ambulante) compressietherapie noodzakelijk.

Toepassing van dit medisch compressiehulpmiddel***
Primaire inzet: Curatieve compressietherapie
Secundaire inzet: Consoliderende compressietherapie

*Ambulante compressietherapie is primair gericht op het genezen van het ulcus curis (in de volksmond open been) wordt ook wel curatieve compressietherapie genoemd.

**Het woord ambulante compressietherapie duidt op het samenspel van beweging (oefeningen) in combinatie van compressie.

***Bron: Richtlijn & Aanbeveling: Medical compression therapy of the extremities with medical compression stockings (MCS), phlebological compression bandages (PCB), and medical adaptive compression systems (MAC) – 22.09.2022.

Tabellenboekje

Instructievideo's

Gebruiksaanwijzingen VaroCare

De meertalige gebruiksaanwijzingen van Varodem producten zijn te downloaden. Hierin staan onder andere de medische indicaties en aantrekinstructies vermeld. De aantrekinstructies van VaroCare kun je ook hier bekijken en printen: aantrekinstructies hand- en armverband, aantrekinstructies voet- en onderbeenverband, aantrekinstructies knie- en bovenbeenverband.

Gebruiksaanwijzing hand / arm

Gebruiksaanwijzing voet / onderbeen / knie / bovenbeen

Gebruiksaanwijzing accessoires

Bestellen

Wij van Varodem vinden het belangrijk dat je onze producten eenvoudig en snel kunt bestellen. Voor het bestellen van al onze producten kun je gebruik maken van de speciaal hiervoor ontworpen bestelformulieren. Deze vind je hier. Wij raden aan om je te laten scholen in het aanmeten van onze producten. Onze productspecialisten komen graag bij je op locatie om je een demonstratie te geven. Ook biedt de Varodem Academy verschillende scholingen aan.