Varodem Curetex mid-line compressie

CURETEX

Onze hoogwaardige Curetex compressiehulpmiddelen zijn speciaal gericht op het consolideren van het midline oedeem. Onder midline oedeem verstaan wij oedeem langs de midden-as van het menselijke lichaam. Voorbeelden zijn oedeem aan hoofd, hals, nek, thorax, buik, onderbuik en genitaal-oedeem.

Voortgekomen uit een intensieve samenwerking tussen onze productspecialisten, de leden van ons innovatie team en de Deense fabrikant, kunnen wij nu spreken van een groot succes!

Dankzij de vele details en finesses is de drukkleding comfortabel in gebruik, wat belangrijk is omdat de drukkleding typisch gedurende lange tijd gebruikt wordt. Zo zijn de naden zacht om onnodige druk op een eventuele operatieplek te vermijden; ritssluitingen en sluitingen met haken en ogen zijn voorzien van een onderliggende beschermingsband en de meest kwetsbare naden zijn extra beschermd met een achterstrook. Vergeleken met traditionele vormen van compressie biedt Curetex een uitermate hoog draagcomfort wat de compliance van de gebruiker zeer ten goede komt.
De stof is Öko-Tex-gecertificeerd, wat inhoudt dat deze geen schadelijke kleurstoffen en chemicaliën bevat. De stof wordt speciaal vervaardigd voor Curetex.

HET CURETEX EFFECT

Een belangrijk gegeven bij het succes van onze Curetex producten is het effect van de zwaartekracht op de bloeddruk in het veneuze stelsel. In stand is de kolom bloed die op de vaten in de voet rust (de hydrostatische druk) meer dan een meter. Goed functionerende kleppen in de aders van de armen en de benen verhinderen het terugstromen van bloed dat door het spierpompmechanisme naar boven is gestuwd. Bij een verhoogd bloedvolume zal het water het eerst uittreden in de laagst gelegen lichaamsdelen.

Curetex producten zijn specifiek ontworpen om te worden ingezet bij manifest oedeem in de midline segmenten van het menselijke lichaam.
Hiermee denken wij aan het hoofd/hals gebied, de torso, het buik/rug gebied, het onderlichaam en het genitaal gebied.

Aan het einde van het haarvat is de bloeddruk normaal ongeveer 20 mm kwik zodat door de hogere, wateraanzuigende kracht van de plasma-eiwitten voldoende vocht uit de weefsels wordt opgenomen. Als de bloeddruk aan het einde van het haarvat toeneemt naar, bijvoorbeeld 22 mm kwik, wordt deze aanzuigende werking kleiner. Er blijft dan vocht in het weefsel achter. Het vocht hoopt zich op in het weefsel, en dit symptoom wordt oedeem genoemd. Oedeem treedt het eerst op in de laagst gelegen lichaamsdelen door de invloed van de zwaartekracht.

Op de afbeelding rechts ziet u het verloop van de veneuze bloeddruk in de werkgebieden voor de Curetex producten, deze lopen uiteen van + 6 mm in de schouder tot rond de + 22 mm in de onderbuik. De effectieve werkdrukken voor de Curetex producten liggen, zoals hierboven al aangegeven in een compressie-range van 25 – 35 mm/Hg*, hierdoor zijn deze producten bij uitstek geschikt voor de inzet in het mid-line compressiegebied.

*25 tot 35 mm/Hg*= vergelijkbaar met drukklasse 2 bij therapeutische elastische kousen

veneuze bloeddruk illustratie

Beschikbare modellen:

 • Hoofd- / halsverband
 • Bovenlichaamverband
 •  Middenlichaamverband
 • Scrotumverband
 • Onderlichaamverband

Voordelen:

 • Voelt als een tweede huid
 • Comfortabel en elegant in gebruik
 • Zachte en vlakke naden
 • Breed inzetbaar
 • Eenvoudig aan te meten
 • In drie kleuren
 • Eenvoudig aan- en uittrekken

  

Let op:

Curetex is op de onderbenen geen vervanging voor de therapeutische elastische kous. Combineer een Curetex onderlichaambandage altijd met een kous!
Aanmeten alleen op oedeemvrije ledematen (zie onze instructies).

NIEUW: Op de Curetex 133A-BT modellen is het mogelijk om te kiezen voor een gekleurd sierbandje. Dit bandje wordt op de naad aan de buitenzijde van het been aangebracht. Er zijn vijf verschillende kleuren beschikbaar en een multicolor-variant.

Bekijk ook onze Curetex instructievideo’s.

De Curetex gebruiksaanwijzing kunt u downloaden door op onderstaande knop te klikken.