Curetex

Curetex is een uitgebreide lijn aan compressiehulpmiddelen voor midline oedeem en lipoedeem op de bovenbenen, heupen en billen. Onder midline oedeem verstaan wij oedeemvorming langs de middenas van het menselijk lichaam. Voorbeelden hiervan zijn: oedeem aan hoofd, hals, nek, thorax, buik, onderbuik, genitaliën, flank en rug. Lipoedeem uit zich bij de benen, heupen en billen.

Curetex is dankzij haar vele details en finesses makkelijk en comfortabel in gebruik, wat belangrijk is omdat de producten gedurende langere tijd worden gebruikt. Curetex is  gemakkelijk aan te trekken middels een haak-/oogsluiting of een ritssluiting, een stimulans voor zelfredzaamheid. Onder de haak-/oogsluiting en ritssluiting is een extra laagje stof aangebracht met zachte en fijne naden om de (kwetsbare) huid te beschermen.

Er zijn twee verschillende kwaliteiten beschikbaar, Curetex Lite en Curetex Strong. Lite heeft een drukwaarde tussen de 25 en 35 mm/Hg en Strong heeft een hogere drukwaarde vanaf 35 mm/Hg.

De Cutetex-lijn is verkrijgbaar in drie kleuren: beige, wit en zwart. De stof waarmee de Curetex producten van zijn gemaakt is Oeko-Tex-gecertificeerd. Dit houdt in dat de stof geen schadelijke kleurstoffen en chemicaliën bevat. De stof wordt speciaal vervaardigd voor Curetex. 

De Curetex-lijn is tot stand gekomen uit een intensieve samenwerking tussen onze productspecialisten, de leden van ons innovatie team en een Deense fabrikant.

Curetex bovenlichaam zwart
Bekijk alle individuele producten van het Curetex assortiment hier.
  • Soepel en transparant materiaal

  • Eenvoudig aan te meten

  • Comfortabel in gebruik

  • Op recept te bestellen

  • Breed inzetbaar

  • In drie kleuren

  • Snel leverbaar

  • Zachte en vlakke naden

Multi-color sierbandje

Curetex-modellen 133 (CT) en 133A (BT) in de kleur zwart zijn verkrijgbaar met een gekleurde en modieuze multi-color sierband (glans). Deze sierband wordt aan de buitenzijde van het been aangebracht. De gekleurde sierband is 2 cm breed en is bevestigd door middel van een zigzag stiksel. Deze optie verlenen wij kosteloos. Je kunt deze optie aanvinken op het Curetex bestelformulier voor het onderlichaam.

curetex multicolor

Combineren

Curetex producten kunnen uitstekend gecombineerd worden met de padding materialen uit de VaroPad lijn. Bij het bovenlichaam met name de borstpad en bij het onderlichaam met name de genitaal pad. Door een VaroPad onder een Curetex te dragen wordt de druk lokaal verhoogd. 

varopad_combineren

Aanmeetvideo's

Gebruiksaanwijzing Curetex

De meertalige gebruiksaanwijzingen van Varodem producten zijn te downloaden. Hierin staan onder andere de medische indicaties en aantrekinstructies vermeld. De aanmeetinstructies van Curetex kun je ook hier bekijken en printen: aanmeetinstructies bovenlichaam en aanmeetinstructies onderlichaam.

Bestellen

Wij van Varodem vinden het belangrijk dat je onze producten eenvoudig en snel kunt bestellen. Voor het bestellen van al onze producten kun je gebruik maken van de speciaal hiervoor ontworpen bestelformulieren. Deze vind je hier. Wij raden aan om je te laten scholen in het aanmeten van onze producten. Onze productspecialisten komen graag bij je op locatie om je een demonstratie te geven. Ook biedt de Varodem Academy verschillende scholingen aan.