Varodem Academy 2022

Als toonaangevende partij in de markt voor medische compressietherapie hecht Varodem sterk aan informatie-uitwisseling. Speciaal voor jou is er de Varodem Academy waar je alle informatie, kennis, wetenschap en vaardigheden kunt opdoen die je nodig hebt om nog beter te worden in je vak.

De door de Varodem Academy gehanteerde lesmethodes zijn uniek. Uniek door de accurate informatie maar vooral ook door de generaliteit die onze cursussen bevatten. Daarnaast focussen we ons op jouw vraag en wens van wat je graag wil leren. Onze scholingen zijn het afgelopen jaar gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,6 gemeten onder meer dan 1000 evaluaties.

Voor het zevende jaar op rij krijg je de mogelijkheid je kennis en vaardigheden rondom compressie en oedeemzorg te vergroten en te finetunen. Onze scholingen zijn speciaal voor jou samengesteld. Specifiek voor iedere beroepsgroep en generiek in ieder thema, maar ook scholingen waar de mix van beroepsgroepen een krachtige aanvulling is op het onderwerp.

Alle activiteiten van de Varodem Academy vind je op datum terug via de agenda pagina van deze website. Hier staat alle informatie over de inhoud en prijs van de scholingen.

Om je kennis en kunde op pijl te krijgen en/of te houden kun je kiezen uit geaccrediteerde en gecertificeerde scholingen. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Cursisten informatie

Gebruik je e-mail adres om in te loggen en je reserveringen te bekijken.

Deze informatie is momenteel alleen beschikbaar voor cursisten die zich via deze website aangemeld hebben voor een cursus of training.

 

Overzicht van alle scholingen:

 • Lipoedeem en Compressie (on-demand)
 • Introductie in de lymphofluoroscopy
 • TDC: de LymphScanner
 • Productpresentatie Varodem productassortiment bovenlichaam
 • Productpresentatie Varodem productassortiment onderlichaam
 • Praktijktraining TEK voor beginners
 • Techtnische aspecten van TEK
 • Technische aspecten van compressiehulpmiddelen (CHM)
 • Doelmatig en efficiënt werken
 • Aanmeten compressiehulpmiddelen
 • Wond- en huidmanagement
 • Zwachtelen doe je zo!
 • Armkousen en complex (thorax)oedeem
 • Midline oedeem
 

Geaccrediteerde scholingen in 2022:

Technische aspecten van TEK (CvC / PE-online: ADAP)

Technische aspecten van compressiehulpmiddelen (CHM) (CvC, PE-Online: (ADAP, KEURMERK, KNGF en KABIZ wordt aangevraagd))

Doelmatig en efficiënt werken (CvC (en KABIZ wordt aangevraagd))

Wond- en huidmanagement (CvC (en KABIZ wordt aangevraagd))

Zwachtelen doe je zo! (CvC / PE-Online: ADAP en KEURMERK)

Armkousen en complex (thorax)oedeem (CvC / PE-Online: ADAP, KEURMERK, KNGF (en KABIZ wordt aangevraagd))

Midline oedeem (PE-Online: ADAP en KEURMERK)

FG-MLD 5 daagse  ‘Fill’&Flush’ cursus (via de lymphoedema training academy NL) (PE-Online ADAP, KEURMERK en KNGF)

 

Gecertificeerde scholingen in 2022:

Voor alle scholingen die niet geaccrediteerd zijn ontvang je een officieel Varodem Academy certificaat. PE-online vraagt ook dat je niet geaccrediteerde scholingen volgt en dan kun je de certificaten hiervoor prachtig gebruiken.

 

In-Company scholingen: makkelijk op locatie

Scholingen worden aangeboden op vaste data en locaties. Je kunt ook voor kleinere groepen op locatie een zogenaamde in-company scholing aanvragen. Dit kan een bestaande scholing zijn, of we maken deze op maat precies naar jouw behoefte. Een Varodem Academy docent komt de scholing dan op locatie verzorgen. Je kunt een verzoek voor een in-company aanvragen via academy@varodem.nl. Vermeld hierbij dan de gewenste scholing en de grootte van de groep. De minimale grootte van de groep is vijf personen.

Al naar gelang de ontwikkelingen rond de Covid-19 pandemie zal de Varodem Academy online en/of fysieke de scholingen geven. We houden ons hierbij aan de richtlijn van het RIVM. Dit wil zeggen dat wij online gaan daar waar nodig en dat, bij fysieke bijeenkomsten, de grote van de groepen worden aangepast aan de beschikbare ruimte.