Over Varodem

Wij helpen je vooruit! De mens vooruit helpen staat bij Varodem als fabrikant van medische compressiehulpmiddelen hoog in het vaandel. Dit komt niet alleen tot uiting in onze slogan “all about people” maar vooral in het bewustzijn dat er altijd sprake is van een mens dat afhankelijk is van onze producten, diensten en vooral betrokkenheid.

Varodem richt zich sinds 1965 volledig op de markt voor oedeem gerelateerde medische compressie. Wij staan garant voor hoogwaardige producten en bieden onze leveranciers, op een persoonlijke manier, expertise op het gebied van medische compressietherapie in de breedste zin van het woord. Varodem produceert en levert een uitgebreid assortiment medische compressiehulpmiddelen. Van traditioneel tot innovatief, onze medische compressiehulpmiddelen bevestigen de goede naam die Varodem in de afgelopen decennia heeft opgebouwd.

Het volledige assortiment is, mede dankzij jarenlange ervaring op het gebied van medische compressietherapie, zeer zorgvuldig samengesteld. Elke productgroep is bestemd voor een specifieke patiëntengroep. Zo kun je bij Varodem terecht voor maatwerk en geconfectioneerde therapeutische elastische kousen. Met de veelzijdige confectiemaattabellen, voor zowel kousen met naad (vlakbrei) als zonder naad (rondbrei), zul je zeker uit de voeten kunnen.

Daarnaast leveren wij innovatieve zwachtelsystemen met klittenband, onderlichaamsverbanden, compressiebandages voor het midline gebied, polstermaterialen en diverse aanvullende producten. Welk product het ook betreft, Varodem stelt altijd de mens centraal.

Heb je hulp nodig bij een bestelling of heb je een andere vraag? Het Varodem team staat voor je klaar! Onze helpdesk is bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur van maandag tot en met vrijdag om je telefonisch of per mail te woord te staan. Onze productspecialisten, verdeeld over vier regio’s in het land, komen graag bij je op locatie om uitleg en demonstraties te geven van het Varodem assortiment. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Als toonaangevende partij in de markt voor medische compressietherapie hecht Varodem veel waarde aan informatie-uitwisseling. De Varodem Academy organiseert diverse fysieke en online scholingen. Hier kun je alle informatie, kennis, wetenschap en vaardigheden opdoen die je nodig hebt om nog beter te worden in je vak.

Varodem, opgericht in 1965, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gerenommeerde maatwerk specialist en is daarnaast leverancier van diverse verbandmiddelen die in relatie staan tot compressietherapie. De nadruk ligt hierbij op de individuele benadering van elke opdracht. Alle maatwerk producten welke wij in ons bedrijf vervaardigen worden voorzien van een uniek productienummer.

De corresponderende maten worden individueel geregistreerd en gearchiveerd. Hierdoor is het mogelijk om eventuele ontwikkelingen in maatverandering of producttoepassing nauwgezet te volgen en aan de behandelend arts of bandagist beschikbaar te stellen. Uiteraard produceren wij ook een zeer complete lijn naadloze en eigentijdse confectieproducten onder de productnaam Souplesse. Hierover leest u meer op de productenpagina.

Missie

Varodem richt zich bewust en volledig op de markt voor oedeem gerelateerde medische compressie. Dit doen wij doormiddel van een breed scala aan medische compressiehulpmiddelen zoals therapeutische elastische kousen, zwachtelsystemen, verbandstoffen en hulpmiddelen specifiek gericht op de aard en locatie van het oedeem. Onze kerncompetentie is de persoonlijke ondersteuning van de toepassing van onze producten doormiddel van de inzet van hoog gekwalificeerde productspecialisten in de praktijk. Onze specialisten acteren op patiënt niveau, op niveau van de zorgverlener en op het niveau van de medisch specialist. Centraal bij ons handelen staat de mens. Dit komt niet alleen tot uiting in ons credo “All about People” maar vooral in het bewustzijn dat er altijd sprake is van een patiënt, een mens welke afhankelijk is van onze producten, diensten, service en aandacht. Deze “Awareness” wordt gestimuleerd door regelmatige interne scholingen en presentatie voor alle betrokkenen in het bedrijfsproces.

Visie

Met de mens als centrale factor ligt onze focus op de kwaliteit van leven van elke patiënt/klant doormiddel van het onderkennen van en het voorzien in kerneigenschappen als zelfmanagement, individuele service, kennis van en inzicht in “de stand der wetenschap en de praktijk”. Een wezenlijk onderdeel hierbij is de introductie van nieuwe producten voor nieuw te ontginnen werkvelden. Varodem streeft naar een leidende rol in de markt voor medische compressie doormiddel van het onderkennen van en het anticiperen op de, strategische, veranderingen in de zorgmarkt.

Het Varodem team

Aafke

Buitendienst

profiel_personeel Ans

Ans

Buitendienst

profiel_personeel_chanou

Chanou

Helpdesk en Academy

profiel_personeel_enrico

Enrico

Helpdesk

Iris

Buitendienst

profiel_personeel_karin

Karin

Buitendienst

Korinne

Helpdesk

Mark

Directeur

Marly

Helpdesk

profiel_personeel_nicolette

Nicolette

Key Account Manager

Raymond

Grafisch Vormgever

profiel_personeel_rianne

Rianne

Coördinator Marketing en Sales