Varodem pad square
Square motief
Varodem Pad line
Line motief

Varodem pads

De Varodem pads worden gebruikt ter ondersteuning bij de behandeling van lymf- en lipoedeem. Met deze pads kun plaatselijk de druk verhogen onder een compressiehulpmiddel. De pad geeft daarnaast een masserend effect, met als doel het helpen afvoeren en sturen van lymfevocht.

De pad is leverbaar in twee verschillende motieven. Het gestreepte motief (Line) heeft een studerende werking. De pad met line motief wordt doorgaans ingezet op handen, armen, voeten en benen en de strepen worden geplaatst in de afvoerrichting. Het vierkante motief (Square) heeft een diffuse werking.

De Varodem pads kunnen uitstekend ingezet worden in combinatie met een Varodem therapeutische elastische kous of één van de andere compressiehulpmiddelen uit het Varodem assortiment. Het gestructureerde oppervlak (line / square) wordt hierbij direct op de huid gehouden om vervolgens een compressieproduct eroverheen aan te brengen. 

De pads zijn 12 x 16 centimeter groot en het is mogelijk om de pads zelf op de gewenste grootte te knippen.
De Pads zijn ademend en wasbaar tot 40 °C.

De Varodem Pads kun je bestellen via ons bestelformulier of neem contact met ons op. De pads zijn verkrijgbaar in een set. De set bestaat uit 2 kleine pads van 12 x 16 cm.

Samenstelling

  • SBR-foam