VaroCare Verlenger (V716)

Als de lengte van een VaroCare product ontoereikend is, kun je deze simpelweg verlengen met behulp van de VaroCare Verlenger. Eenvoudig in de gewenste afmeting te knippen. Verkrijgbaar in Lite en Strong en in de kleuren beige en zwart.

Maten
• 9 x 60 cm (Lite)
• 12 x 60 cm (Strong)

VaroLiner TG Soft (V930 / V931)

De VaroLiner TG Soft (been) is een onderkous die kan worden ingezet als extra beschermlaag, voor een optimaal draagcomfort, onder VaroCare producten. De Liner wordt ter bescherming over de (kwetsbare) huid geschoven. Hier overheen wordt een VaroCare product aangebracht. Bij gebruik van een Liner hoef je de ingewerkte liner in het VaroCare product niet te gebruiken.

De VaroLiner TG Soft is zeer zacht. Door de katoenen samenstelling (85% polyamid en 15% elasthan) wordt een optimaal vochtklimaat gewaarborgd. Verkrijgbaar in de kleur gebroken wit.

Maten been
• Maat S, AD (V930)
• Maat L, AG (V931)

anti-bacterieel

VaroLiner anti-bacterieel (V964)

De VaroLiner anti-bacterieel (arm/been) is een onderkous die kan worden ingezet als extra beschermlaag, voor een optimaal draagcomfort, onder VaroCare producten. De Liner wordt ter bescherming over de (kwetsbare) huid geschoven. Hier overheen wordt een VaroCare product aangebracht. Bij gebruik van een Liner hoef je de ingewerkte liner in het VaroCare product niet te gebruiken.

De VaroLiner anti-bacterieel heeft een anti-bacteriële werking dankzij de toepassing van zilverionen. Verkrijgbaar in de kleur grijs met een gesloten teen.

Maten arm
• Maat S, cG: 25 – 33 cm, cC: 14 – 19 cm
• Maat M, cG: 34 – 45 cm, cC: 20 – 25 cm
• Maat L, cG: 46 – 52 cm, cC: 24 – 28 cm

Maten been
• Maat S/M, AD, omvang kuit <50 cm
• Maat L/XL, AD, omvang kuit >50 cm

VaroCombi (V709)

VaroCombi is een voetverband waarbij het voetgedeelte compressie geeft en het beengedeelte niet. Het VaroCombi voetverband ondersteunt oedemateuse aandoeningen die de voet betreffen, zoals veneuze insufficiëntie of matig lymfoedeem.

Het VaroCombi voetverband is specifiek ontworpen om in combinatie met het VaroCare onderbeenverband gedragen te worden om zo zwelling van de voet te bestrijden. Over de VaroCombi kan een goed passende veter- of klittenbandschoen gedragen worden. Dit stimuleert de mobiliteit van de drager. Aan de bovenzijde mag de VaroCombi omgeslagen worden aangezien het beengedeelte geen compressie geeft. VaroCombi is verkrijgbaar in de kleuren beige en zwart met een gesloten teen. Het teenstuk kan eventueel zelf verwijderd worden.

Maten
• Voet, S (AD), cA: 19 – 22 cm
• Voet, M (AD), cA: 22,5 – 24,5 cm
• Voet, L (AD), cA: 25 – 28 cm

V712 Varoband midlineverband

VaroBand midlineverband (V712)

VaroBand midlineverband is een verband met een ultra beperkte lengterek die wordt ingezet bij het behandelen van oedemen in het midline gebied. Het midlineverband is gemaakt van Neopreen met een kunstvezel textiele topping. Verkrijgbaar in de kleuren beige en zwart in de afmetingen 12 x 150 cm en 20 x 150 cm. Eenvoudig in de gewenste afmeting te knippen. 

VaroBand anti-slipverband (V715)

VaroBand anti-slipverband (V715)

Het VaroBand anti-slipverband is een verband met een ultra beperkte lengterek en een stevige griplaag. Het product kan ingezet worden bij het fixeren van VaroCare producten en therapeutische elastische kousen in geval van afzakproblemen. Het product wordt aangebracht onder een compressiehulpmiddel. Het anti-slipverband is gemaakt van 48% nylon, 29% spandex en 50% chloropren. Verkrijgbaar in de kleuren beige en zwart in de afmeting 12 x 115 cm. Eenvoudig in de gewenste afmeting te knippen. 

VaroCare Velcro-plaat (V713)

De VaroCare Velcro-plaat is een klittenband plaat die kan worden gebruikt als aanvulling op of ter vervanging van de klittenbanden op het VaroCare assortiment. Verkrijgbaar in de kleuren beige en zwart in de afmeting 210 x 297 (A4). Eenvoudig in de gewenste afmeting te knippen. De Velcro-plaat wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.