Algemeen

VaroCare® is een uniek aanpasbaar zwachtelsysteem dat op een effectieve manier helpt om de vochtophoping (oedeem) in zowel handen, armen, voeten en benen terug te dringen.

Eenvoud

VaroCare® ondersteunt de behandeling van aandoeningen die zwellingen veroorzaken, zoals veneuze insufficiëntie, lymfoedeem of post-traumatische oedemen. VaroCare® producten zijn bovendien eenvoudig aan te brengen, met als doel het zelfmanagement te stimuleren, en het aanleggen van een compressief zwachtelverband te vereenvoudigen. Daar waar het goed aanbrengen van een compressieve zwachtel het resultaat is van een gedegen scholing en training, is het VaroCare® zwachtelsysteem zó eenvoudig in gebruik, dat de eindgebruiker het in de meeste situaties zelf kan aanbrengen en afdoen. Wij durven te stellen dat het VaroCare® zwacthelsysteem het eenvoudigste compressiehulpmiddel is. De kracht van VaroCare® zwachtelsystemen schuilt in de unieke combinatie van het ultra korte-rek basismateriaal, het doordachte anatomisch ontwerp en stevige en duurzame klittenbandsluiting samengevoegd volgens het V-Flex principe.

Efficiënt en effectief

Eenmaal gesloten doet het VaroCare® zwachtelsysteem zijn werk. De ultra korte-rek zorgt ervoor dat het oedeem gereduceerd wordt. Het unieke van de VaroCare® producten is dat zodra het oedeem afneemt in de loop van de dag, het verband snel en eenvoudig bijgesteld kan worden zodat de werkdruk optimaal blijft en het VaroCare® zwachtelsysteem opnieuw aan het werk kan.

Mobiliteit

VaroCare® verhoogt de mobiliteit en geeft de druk die aanlsuit bij de dagelijkse bezigheden van de eindgebruiker, meer druk tijdens actieve momenten en juist minder druk tijdens rust.
Zodra het behandelde lichaamsdeel met behulp van het VaroCare® zwachtelsysteem oedeemvrij is gemaakt, kan er vervolgens een therapeutische elastische kous worden aangemeten om het behaalde resultaat te behouden.

Compleet

VaroCare® compressiehulpmiddelen zijn zo ontworpen dat zij in combinatie gebruikt kunnen worden met andere producten uit de V-Flex productlijn, bijvoorbeeld een VaroCare® Lite onderbeenverband in combinatie met een VaroCare® Strong voetverband. Ook is de VaroCare® heel goed te combineren met de VaroSilk  hand- en teenverbanden. Omdat verschillende oedemen met verschillende drukwaarden van het verband behandelt worden, biedt het VaroCare® assortiment een tweeledige oplossing: VaroCare® Lite en VaroCare® Strong. De producten worden vervaardigd met nylon en andere kunstvezeltextielen; er wordt geen latex gebruikt.

Compressie Range

VaroCare® compressiehulpmiddelen zijn ingedeeld volgens de internationaal erkende Compression Bandages Pressure Range.

 

Bestellen

Varodem® VaroCare® ACS – producten kunt u uiteraard via Varodem® bestellen. Klik op onderstaande links voor de bestelformulieren.

[wpfilebase tag=file id=23 tpl=simple /]

[wpfilebase tag=file id=25 tpl=simple /]

Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0475-589302 of per email: info@varodem.nl.

 

 


Product positie

Samen met de ontwikkeling van de V-Flex VaroCare® compressiehulpmiddelen, hebben wij ook een geheel nieuwe productpositie aanduiding ontwikkeld. Een internationale code die duidelijk en eenduidig aangeeft waar het hulpmiddel toegepast wordt. Deze codering treft u op elk productetiket aan.

Hieronder ziet u een schematische voorstelling van deze codering:

Product positie tabel
Positie Groep Lichaamsdeel Lengte Postitie Type Code
Bovenste extremiteiten

hand – arm
Arm Normaal  Links  CG UANL
Arm Normaal Rechts  GG UANR
Arm Lang Links  CG UALL
Arm Lang Rechts  CG UALR
Hand  –  –  AC UH
Onderste extremiteiten

teen – voet – onderbeen
knie – bovenbeen
Teen  –  –  AC LTO
Voet Normaal  –  AA1 LFN
Voet Lang  AA1 LFL
Onderbeen Normaal Links  BD LCNL
Onderbeen Normaal Rechts  BD LCNR
Onderbeen Lang Links  BD LCLL
Onderbeen Lang Rechts  BD LCLR
Knie  DF LK
Bovenbeen Normaal Links  FG LTNL
Bovenbeen Normaal Rechts  FG LTNR
Bovenbeen Lang Links FG LTLL
Bovenbeen Lang Rechts FG LTLR

 

Let op: VaroCare® compressiehulpmiddelen zijn patiëntgebonden hulpmiddelen en vallen onder, worden ingezet bij verzekerde zorg.