Zorgeloos een naadloze confectie kous voor de minder mobiele mens!

Werk je ook met minder mobiele mensen? Of kom je regelmatig in verpleeghuizen of instellingen voor het aanmeten van kousen? Ga er dan maar eens rustig voor zitten want wij hebben vanaf nu de ideale kous zonder naad voor in jouw compressiekit! 

Varodem introduceert een nieuwe unieke kous zonder naad: de Souplesse Geri-Classic.

Een kous geschikt voor de minder mobiele mens. Kenmerkend bij een deel van deze doelgroep is inactiviteit. Inactiviteit zorgt voor een uitlopende beenvorm omdat de kuitspier niet voldoende geactiveerd wordt en zo goed als verdwijnt.

Daar waar bij een standaard beweegpatroon, de kuit (cC) groter is dan de omvang onder de knie (cD), is bij deze doelgroep de kuitomvang vaak kleiner in omvang dan de omvang onder de knie. Dit wordt ook wel atrofie genoemd.

Confectiemaattabellen van kousen zonder naad zijn doorgaans niet geschikt voor een uitlopende D-omvang. In sommige situaties moet je dan uitwijken naar een kous met naad (bijvoorbeeld Eurotex) of een maatwerkkous.
Bij de confectiemaattabel van de Souplesse Geri-Classic is de D-maat altijd uitlopend. Om er voor te zorgen dat de kous niet afzakt is deze standaard voorzien van een siliconenband noppen 3,5 cm. Dit maakt de Souplesse Geri-Classic de ideale kous voor de minder mobiele mens.

''Dus ontspan, want zelfs voor de meest uitlopende benen kun je een goed passende maat vinden binnen de confectiemaattabel van de Souplesse 
Geri-Classic!''

Algemene informatie

Een ervaren Souplesse Geri-Classic aanmeter aan het woord...

Confectiemaattabel Souplesse Geri-Classic (Ccl. 2)

De confectiemaattabel van de Souplesse Geri-Classic is enorm uitgebreid. Je hebt keuze uit 12 omvangsmaten en 3 lengtematen. Omvangsmaten 0 (nul) zijn voor hele smalle benen met een enkelomvang tussen de 17 en 19 cm, dit maakt de Souplesse Geri-Classic uniek! Daarnaast heb je in alle omvangsmaten een C min maat, ideaal als er sprake is van atrofie. Ook heb je een normale omvangsmaat en een C plus maat, daar waar je te maken hebt met een ruimere kuitomvang. Welke confectiemaat je ook nodig hebt, ze zijn allemaal verkrijgbaar met een uitlopende D-omvang!

Het complete therapeutische elastische kousen confectiemaattabellenboekje kun je hier bekijken.

Wil je meer weten over de Souplesse Geri-Classic confectiemaattabel en de toepassing? Onze Varodem productspecialistes bij jou in de regio vertellen je graag meer!

Gebruiksaanwijzing

De meertalige gebruiksaanwijzingen van Varodem producten zijn te downloaden. Hierin staan onder andere de medische indicaties en aantrekinstructies vermeld.

Bestellen

Wij van Varodem vinden het belangrijk dat je onze producten eenvoudig en snel kunt bestellen. Voor het bestellen van al onze producten kun je gebruik maken van de speciaal hiervoor ontworpen bestelformulieren. Deze vind je hier. Wij raden aan om je te laten scholen in het aanmeten van onze producten. Onze productspecialisten komen graag bij je op locatie om je een demonstratie te geven. Ook biedt de Varodem Academy verschillende scholingen aan.