Flexxie:  het beste uit twee werelden

Dankzij de hybride brei-techniek van Varodem beschikt u nu over naadloze handschoenen en teenkappen met de precisie van vlakbreiwerk.

3D brei-technologie:

Bij de productie van de Varodem Flexxie compressie handschoenen wordt gebruik gemaakt van 3D brei-technologie. Hierdoor worden de anatomische vorm van hand en vingers perfect benaderd. Wij hebben dan ook niet voor niets gekozen voor de productnaam Varodem Flexxie: flexibel én comfortabel!

Confectie:

De nieuwe Varodem Flexxie handschoenen en teenkappen zijn leverbaar in 4 confectie maten (zie de confectiemaattabel hieronder). Kies voor een handschoen met of zonder vingers, afhankelijk van uw wens of noodzaak. Teenkappen worden altijd geleverd inclusief tenen. Uiteraard hebt u de keuze uit de kleuren beige en zwart en, goed om te weten, de Varodem Flexxie handschoenen zijn zowel links als rechts te dragen!

Bijzonder:

Pas de vinger-lengte van de Varodem Flexxie eenvoudig aan door deze met een schaar in te korten. Kenmerken

  • Trim to fit, de vingerlengte kan eenvoudig met een schaar aangepast worden.
  • Leverbaar in Ccl.1 en Ccl.2
  • Leverbaar in de kleuren beige en zwart

Opties en modellen De Varodem® Flexxie mogelijkheden op een rij:

Flexxie Handschoen met duim, zonder vingers Ccl. 1 Naadloos vlakbreiwerk 3D brei-technologie
Flexxie Handschoen met duim en vingers Ccl. 1 Naadloos vlakbreiwerk 3D brei-technologie
Flexxie Handschoen met duim, zonder vingers Ccl. 2 Naadloos vlakbreiwerk 3D brei-technologie
Flexxie Handschoen met duim en vingers Ccl. 2 Naadloos vlakbreiwerk 3D brei-technologie

De Flexxie producten van Varodem kunnen ingezet worden bij de verschillende vormen van oedeem aan de hand en vingers. Dit kan dus zowel bij lymfoedeem als veneus oedeem. Doordat deze producten doorgaans als adjuvans dienen bij compressiehulpmiddelen uit een hogere drukklasse (2 en hoger), komen deze producten in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.Hierbij is leidend de drukklasse van de arm- of beenkous waarbij de handschoen of teenkap zorgt voor de lokale ondersteuning van de compressietherapie. De inzet van deze producten versterkt het effect van de toegepaste compressietherapie.

Confectiemaattabel:

Compressiehulpmiddelen in drukklasse 1 komen, normaal gezien, niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Een uitzondering hierop is de inzet van deze hulpmiddelen in combinatie met compressiehulpmiddelen uit een hogere drukklasse. Hierbij is leidend de drukklasse van de arm- of beenkous waarbij de handschoen of teenkap zorgt voor de lokale ondersteuning van de compressietherapie.

Extra

De gebruiksaanwijzing kunt u downloaden door op onderstaande knop te klikken.