Zwachtelen doe je zo! / Fysiek Zalencentrum De Leuke Hanzestad, Kampen

  • 24 maandag oktober Katinka 09:30-17:30 uur ‘de leuke Hanzestad’ Kampen

Doelgroep: compressietherapeuten, huidtherapeuten en oedeem fysiotherapeuten

Aanmelden: academy@varodem.nl

Accreditatie: CvC 3 pnt en ADAP KEURMERK, KNGF en Kabiz certificaat

Kosten: €150,00

Klik hier om je aan te melden voor deze training

Beschrijving

In deze masterclass leer je naast een ‘up-to-date’ theorie van het zwachtelen en zwachtelmaterialen hoe je met vernieuwende inzichten en innovatieve materialen een oedeempatiënt effectief en efficiënt compressietherapie kunt aanbieden en kunt toepassen in de (dagelijkse) praktijk.  Bij iedere indicatie en iedere fase in het leven van een patiënt hoort een op maat gekozen compressie oplossing. Het expertdocument compressietherapie en verschillende richtlijnen vormen de leidraad voor deze masterclass.

Er wordt aandacht besteed aan de laatste theoretische inzichten op fysiologisch en pathologisch gebied. Tijdens de theoretische sessie word je ook meegenomen in de wereld van oedeem en aandoeningen met veneuze en lymfatische uitingsvormen. Herkennen, signaleren, adviseren en ook doorverwijzen staan hierbij centraal. In een korte geïntegreerde sessie wordt ook perifeer arterieel vaatlijden (PAV) en de enkel armindex (EAI) besproken.

Doelstelling

Na deze masterclass weet je hoe, waarom en welke compressiehulpmiddelen je kunt toepassen in welke situatie en hoe je met de beschikbare middelen kunt komen tot een oplossing op maat voor de patiënt.

Activiteiten

Tijdens de fysieke bijeenkomst maak je deel uit en participeer je in een klein onderzoek aangaande dynamische en statische druk en de statische stiffness index. Een compressie expert van Varodem leert je de juiste keuze te maken en het praktisch aanleggen en aanmeten van ACT, ACD (VaroCare klittenbandverband ) en paddingmaterialen (ook bij complexiteiten). Tevens word je de fijne kneepjes van het zwachtelen met een twee lagen compressiesysteem bijgebracht. Je oefent met de beschikbare materialen op elkaar. Varodem heeft hierin een samenwerking met 3M (Coban2) en Urgo Medical (UrgoK2).

Deelnemen aan deze masterclass? Registreer je dan hieronder.

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket
Deelnemer 1

Registratiegegevens