Eurotex – Eurostar – Euroform -Therapeutische elastische kousen

Compressietherapie en therapeutische elastische kousen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Varodem beschikt over een uitgebreid assortiment kousen waarbij een mooi evenwicht is gevonden tussen het therapeutische effect van de kous, esthetiek, draagcomfort, duurzaamheid en het aan- en uittrek gemak.

De Euro lijn bestaat uit een viertal type kousen in de compressieklasse 2,  3 en 4, elk met een uitgesproken eigen karakter.

Euro-lijn productoverzicht

Eurotex 2 (V142)

Eurotex 2 is een zeer zachte en soepele kous. De beperkte lengterek staat garant voor een goede hanteerbaarheid en is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van ouderen en mensen met krachtverlies en/of mobiliteitsverlies. Eurotex is breed inzetbaar en comfortabel in gebruik.Indien er sprake is van intensieve huidverzorging, kies dan voor de kunstrubberen uitvoering Eurotex 2 XT.

Eurostar 2 (V292)

Eurostar kan bij het overgrote deel van de therapeutische behoeftes ingezet worden. Deze kous heeft een grote lengte-elasticiteit en is duurzaam en comfortabel. Eurostar is zeer geschikt voor patiënten met een actieve levensstijl en voor compressie bij kinderen.Indien er sprake is van intensieve huidverzorging kies dan voor de uitvoering in kunstubber, de Eurostar XT.

Eurostar is ook beschikbaar in natuurrubber met een klimavezel. Deze klimavezel zorgt ervoor dat de kous zeer zacht aanvoelt. Indien er sprake is van een zeer gevoelige huid, kies dan voor deze kous met klimavezel, de Eurostar 2 Sense.

Euroform 3 (V143) - Euroform 3 Sense (V343)

Euroform 3 is het ideale product voor mensen die behoefte hebben aan compressiezorg in de hogere drukklasse. Deze veel ingezette kous staat voor een aangenaam draagcomfort, hoge therapeutische waarde en duurzaamheid. Dankzij het gebruik van Tencel als klimavezel is deze Euroform 3 Sense de ideale combinatie van een hoge therapeutische waarden en draagcomfort. Uiteraard wordt de Euroform 3 Sense ook standaard geleverd met de comfort-hiel van Varodem.

Euroform 4 (V154) - Euroform 4S (V174)

Euroform 4en Euroform 4S zijn ons antwoord op de grootste uitdagingen in de flebologische werkveld.Weet u het verschil nog tussen de Euroform 4 en de Euroform 4S? Eenvoudig gezegd is de Euroform 4S de overtreffende trap van de Euroform 4. Beide producten worden ingezet als oplossing voor de meest complexe lymfatische en/of veneuze aandoeningen. Is er behoefte aan hoge compressie dan is de meest voor de hand liggende keuze de Euroform 4. In uitzonderlijke situaties, daar waar nog meer compressie nodig is, kiest u voor Euroform 4S. Beide producten zijn uitsluitend in maatwerk beschikbaar.

Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing kunt u downloaden door op onderstaande knop te klikken.