Varodem klittenbandzwachtelset maat M links

De klittenbandzwachtelbox is een kant-en-klare zwachtelbox die op korte termijn snel ingezet kan worden. Bedoelt voor de onderste extremiteiten. De klittenbandzwachtelbox is een compressiehulpmiddel met ultra korte-rek eigenschappen, bedoeld voor het reduceren van milde tot ernstige oedemen in de voet en onderbeen.

De onderbeenverbanden zijn links en rechts specifiek. De zwachtelbox bestaat uit één onderbeenverband Strong in de maat XS, S of M en voor links of rechts specifiek in de kleur beige. Daarnaast zitten er twee VaroCombi onderkousen bij die druk geven op de voet. Met deze driedelige set kan iemand snel en efficiënt gezwachteld worden door de zorg, een mantelzorger of nog mooier door zichzelf.

Prijs: €242,00 AIP - apothekers inkoopprijs
ZI code: 17167728
MPN: Curatieve compressie

Omschrijving

Kenmerken:

  • Complete zwachtelset voor voet en onderbeen
  • Voorzien van de unieke V-Flex compressiestabilisator op de kuit
  • Gedurende het dragen in druk aanpasbaar zodat het optimale compressie rendement behaald wordt
  • Doordat de gebruiker het product zelf kan hanteren, wordt de zelfredzaamheid bevorderd (denk aan: douchen of het individueel aanpassen van de compressie). Ook voor de zorg zeer makkelijk, snel en efficiënt aan te leggen.
  • Compressie mogelijk tot 40 mm/Hg
  • Oogt vriendelijk en voelt zacht aan
  • Beschikbaar in de kleur beige
  • Overdag en ‘s nachts te dragen
  • Goed wasbaar/onderhoudsvriendelijk

Medische indicaties:

VaroCare klittenbandzwachtelbox wordt ingezet bij chronische oedemen t.b.v. oedeemreductie ter compensatie van langdurig functieverlies van bloed- en/of lymfevaten. Bijbehorende indicaties:

Veneus oedeem
Lymfoedeem
Dependency oedeem
Diep veneuze trombose
Erysipelas
Lipoedeem
Bijna genezen ulcus cruris venosum
Als toevoeging te dragen over een therapeutische elastische kous, daar waar de kous alleen niet volstaat om de zwelling te beteugelen

VaroCare onderbeenverbanden zijn voorzien van een ingewerkte liner en een huidvriendelijke siliconenband voor extra fixatie. Dit zorgt voor een ongeëvenaard gebruiksgemak.

Samenstelling: 85% polyamid, 15% elastane

Inhoud verpakking: 1 stuk onderbeen met 2 varocombi’s

Toepassing van dit medisch compressiehulpmiddel*
Primaire inzet: Curatieve compressietherapie
Secundaire inzet: Consoliderende compressietherapie

 

*Bron :

Richtlijn & Aanbeveling: Medical compression therapy of the extremities with medical compression stockings (MCS), phlebological compression bandages (PCB), and medical adaptive compression systems (MAC) – 22.09.2022.