Wat is het Children’s Charity Program?

Het aanmeten van kousen bij kinderen vraagt altijd extra oplettendheid, begeleiding en zorg, zowel bij de voorschrijver, de kousenaanmeter/leverancier als bij ons als fabrikant.

Vanwege de soms afwijkende lichaamsvormen maar vooral de snelle lichaamsgroei die kinderen doormaken is er veel vaker dan gebruikelijk een nieuwe kous nodig. Ook speelt de grote mobiliteit van kinderen hierbij een rol. Om kinderen en hun ouders hierin tegemoet te komen heeft Varodem, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Varodem, een uniek initiatief genomen: het Children’s Charity Program.

Of het nu kniekousen, lieskousen of een panty betreft, Varodem levert deze kousen geheel gratis! Uiteraard hebben wij hiervoor criteria opgesteld waaraan voldaan moet worden om voor het Children’s Charity Program in aanmerking te komen. Zo is opname in het programma alleen mogelijk via onderstaande partners van het programma.

  • Expertise centrum lymfologie, Nij Smellinghe te Drachten
  • Afdeling dermatologie van het Erasmus MC te Rotterdam
  • Hecovan werkgroep van het Radboudumc te Nijmegen
  • De Berekuyl te Hierden
  • VieCuri, poli dermatologie te Venlo en Venray

Het is bijna een jaar geleden sinds Varodem van start is gegaan met het Children’s Charity Program. Inmiddels hebben wij een tiental kindjes in de leeftijd tot 12 jaar voorzien van goede kousen.

Voor vragen kunt u mailen met: info@varodem.nl