VaroCare® Accessoires

VaroCare® Lite en VaroCare® Strong onderbeenverlenger

Gebruik de onderbeenverlenger om het VaroCare® onderbeenverband met zo’n 6 cm te verlengen. De banden zijn voorzien van klittenband waardoor ze eenvoudig in het gebruik zijn en kunt u individueel de hoogte van het zwachtelsysteem bepalen. Verkrijgbaar in Lite en Strong en in de kleur zwart. U dient zelf de band op maat te knippen.

VaroCare onderbeenverlenger


VaroLiner® softliner TG
De VaroLiner®  softliner TG is een volledig katoenen liner bedoelt voor het gebruik in plaats van de bij de ingebouwde liner. Deze onderkous is zeer zacht en door de katoenen samenstelling wordt een optimaal vochtklimaat gewaarborgd. Leverbaar voor de onderste extremiteiten en in AD onderbeen (maat S) en AG – onder- en bovenbeen (maat L). Altijd zonder teenstuk en in de witte kleur. Verpakt per 2 stuks.

VaroLiner softAD


VaroLiner® buisverband anti-bacterieel – been

De VaroLiner® buisverband anti-bacterieel is een liner bedoelt voor het gebruik in plaats van de bij de ingebouwde liner. Deze liner heeft een anti-bacteriële werking. Leverbaar voor de onderste extremiteiten. Altijd voorzien van een teenstuk en leverbaar in de kleur grijs. Verpakt per stuk.

Verkrijgbaar in de maten S/M (omvang kuit <50cm) en L/XL (omvang kuit >50 cm).

1


VaroLiner® buisverband anti-bacterieel – arm

De VaroLiner® buisverband anti-bacterieel is een liner bedoelt voor het gebruik in plaats van de bij de ingebouwde liner. Deze liner heeft een anti-bacteriële werking.
Leverbaar voor de bovenste extremiteiten. Leverbaar in de kleur grijs. Verpakt per stuk.

Verkrijgbaar in de maten Small / Medium / Large.

VaroLiner Arm

 

 

 

 

 

 


VaroCombi®  voetverband

Het VaroCombi® is een voetverband waarbij het voetgedeelte een hogere compressie heeft dan het onderbeengedeelte. Het VaroCombi® voetverband ondersteunt oedemateuse aandoeningen die de voet betreffen, zoals veneuze insufficiëntie of mild lymfoedeem. Het VaroCombi® voetverband is specifiek ontworpen om in combinatie met het VaroCare® beenverband te gebruiken om zo zwelling van de voet en het been te bestrijden. VaroCombi® is verkrijgbaar in beige en zwart, in drie maten en altijd met een gesloten teen.

 

4


VaroBand® midlineverband

Speciaal voor compressie in het midline gebied van het menselijke lichaam hebben wij de VaroBand® midline ontwikkeld. Dit ultra korte-rek compressieverband is, dankzij het gebruik van universele klittenbanden, zeer eenvoudig in het gebruik. Doordat u zelf de mate van compressie kunt bepalen is het VaroBand® midline verband zeer effectief in te zetten.

 • Open wonden dienen afgedekt te worden vóór het aanbrengen van het verband.
 • Breng het midline verband zodanig aan dat u in de rol kunt kijken.
 • Wind het verband stevig rondom het te behandelen lichaamsdeel.
 • Wanneer u klaar bent, kunt u het materiaal op maat afknippen en vastmaken met klittenband of u kunt het verband helemaal uitrollen.
 • Verkrijgbaar in twee afmetingen, 20×150 cm en 12x150cm en in de kleur zwart.

VaroBand midline 20x150VaroBand midline 12x150


VaroBand® anti-slipverband

 • Open wonden dienen afgedekt te worden vóór het aanbrengen van het verband.
 • Breng het anti-slipverband aan door in de rol te kijken, met de zwarte sliplaag aan de binnenzijde.
 • Rol het verband na gebruik altijd netjes weer op zodat de sliplagen niet op elkaar komen, dit kan namelijk scheuren in het materiaal veroorzaken.
 • Wanneer u klaar bent, kunt u het materiaal op maat afknippen en vastmaken met klittenband of u kunt het verband helemaal uitrollen.
 • Afmeting: 12 x 115 cm, in beige en zwart.

VaroCare antislipverband


VaroCare® heupband

Deze speciaal ontwikkelde heupband bestaat uit een heupstuk voorzien van klittenband en een tailleband. De VaroCare® heupband wordt ingezet voor het fixeren van een VaroCare® bovenbeenverband in geval van afzakproblemen.

 • Open wonden dienen afgedekt te worden vóór het aanbrengen van de heupband.
 • Te gebruiken om een bovenbeenverband extra fixatie te geven, mocht het verband onverhoopt gaan afzakken.
 • Breng de smalle tailleband om de taille zodanig dat het overlappende gedeelte aan de tegenovergestelde kant zit en bevestig deze met de bijgeleverde klittenbanden. De band kunt u zelf op maat knippen mocht deze te lang zijn.
 • Bevestig het smalle gedeelte van het heupstuk op de tailleband.
 • Bevestig daarna de brede kant van het heupstuk met de klittenbanden op het bovenbeenverband, ongeveer tien centimeter onder de bovenste rand van het bovenbeenverband.

2


VaroCare® polsterset

VaroCare® polstersets worden ingezet om plaatselijk extra druk te kunnen geven onder een V-Flex® verband. De polsters mogen niet direct op de huid gedragen worden.
De polsters zijn 4 mm en 8 mm dik en verkrijgbaar per set van twee in vier afmetingen
(9×9 cm, 10×10 cm, 11×11 cm en 12x12cm).

VaroCare polsterset


VaroCare® velcroset

Als aanvulling op de verwerkte klittenbanden of als vervanging is er een klittenbandset verkrijgbaar:

• VaroCare® velcroset set arm

• VaroCare® velcroset set been

U ontvangt een plaat klittenband waarvan u zelf de klittenbanden op maat kunt knippen.


 

Top