VaroCare® Accessoires

VaroCare® Lite en VaroCare® Strong onderbeenverlenger

Gebruik de onderbeenverlenger om het VaroCare® onderbeenverband met zo’n 6 cm te verlengen. De banden zijn voorzien van klittenband waardoor ze eenvoudig in het gebruik zijn en kunt u individueel de hoogte van het zwachtelsysteem bepalen. Verkrijgbaar in Lite en Strong en in de kleur zwart. U dient zelf de band op maat te knippen.

VaroCare onderbeenverlenger


VaroLiner® softliner TG
De VaroLiner®  softliner TG is een liner die gebruikt wordt in plaats van de bij de ingebouwde liner. Deze onderkous is zeer zacht en door de katoenen samenstelling (85% polyamid en 15% elasthan) wordt een optimaal vochtklimaat gewaarborgd. Leverbaar voor de onderste extremiteiten en in AD onderbeen (maat S) en AG – onder- en bovenbeen (maat L). Altijd zonder teenstuk en in de witte kleur. Verpakt per 2 stuks.

VaroLiner softAD


VaroLiner® buisverband anti-bacterieel – been

De VaroLiner® buisverband anti-bacterieel is een liner bedoelt voor het gebruik in plaats van de bij de ingebouwde liner. Deze liner heeft een anti-bacteriële werking. Leverbaar voor de onderste extremiteiten. Altijd voorzien van een teenstuk en leverbaar in de kleur grijs. Verpakt per stuk.

Verkrijgbaar in de maten S/M (omvang kuit <50cm) en L/XL (omvang kuit >50 cm).

1


VaroLiner® buisverband anti-bacterieel – arm

De VaroLiner® buisverband anti-bacterieel is een liner bedoelt voor het gebruik in plaats van de bij de ingebouwde liner. Deze liner heeft een anti-bacteriële werking.
Leverbaar voor de bovenste extremiteiten. Leverbaar in de kleur grijs. Verpakt per stuk.

Verkrijgbaar in de maten Small / Medium / Large.

VaroLiner Arm


VaroCombi®  voetverband

Het VaroCombi® is een voetverband waarbij het voetgedeelte een hogere compressie heeft dan het onderbeengedeelte. Het VaroCombi® voetverband ondersteunt oedemateuse aandoeningen die de voet betreffen, zoals veneuze insufficiëntie of mild lymfoedeem. Het VaroCombi® voetverband is specifiek ontworpen om in combinatie met het VaroCare® beenverband te gebruiken om zo zwelling van de voet en het been te bestrijden. VaroCombi® is verkrijgbaar in beige en zwart, in drie maten en altijd met een gesloten teen.

4


VaroBand® midlineverband

Speciaal voor compressie in het midline gebied van het menselijke lichaam hebben wij de VaroBand® midline ontwikkeld. Dit ultra korte-rek compressieverband is, dankzij het gebruik van universele klittenbanden, zeer eenvoudig in het gebruik. Doordat u zelf de mate van compressie kunt bepalen is het VaroBand® midline verband zeer effectief in te zetten.

 • Open wonden dienen afgedekt te worden vóór het aanbrengen van het verband.
 • Breng het midline verband zodanig aan dat u in de rol kunt kijken.
 • Wind het verband stevig rondom het te behandelen lichaamsdeel.
 • Wanneer u klaar bent, kunt u het materiaal op maat afknippen en vastmaken met klittenband of u kunt het verband helemaal uitrollen.
 • Verkrijgbaar in twee afmetingen, 20×150 cm en 12x150cm en in de kleur zwart.

VaroBand midline 20x150VaroBand midline 12x150


VaroBand® anti-slipverband

 • Open wonden dienen afgedekt te worden vóór het aanbrengen van het verband.
 • Breng het anti-slipverband aan door in de rol te kijken, met de zwarte sliplaag aan de binnenzijde.
 • Rol het verband na gebruik altijd netjes weer op zodat de sliplagen niet op elkaar komen, dit kan namelijk scheuren in het materiaal veroorzaken.
 • Wanneer u klaar bent, kunt u het materiaal op maat afknippen en vastmaken met klittenband of u kunt het verband helemaal uitrollen.
 • Afmeting: 12 x 115 cm, in beige en zwart.

VaroCare antislipverband


VaroCare® heupband

Deze speciaal ontwikkelde heupband bestaat uit een heupstuk voorzien van klittenband en een tailleband. De VaroCare® heupband wordt ingezet voor het fixeren van een VaroCare® bovenbeenverband in geval van afzakproblemen.

 • Open wonden dienen afgedekt te worden vóór het aanbrengen van de heupband.
 • Te gebruiken om een bovenbeenverband extra fixatie te geven, mocht het verband onverhoopt gaan afzakken.
 • Breng de smalle tailleband om de taille zodanig dat het overlappende gedeelte aan de tegenovergestelde kant zit en bevestig deze met de bijgeleverde klittenbanden. De band kunt u zelf op maat knippen mocht deze te lang zijn.
 • Bevestig het smalle gedeelte van het heupstuk op de tailleband.
 • Bevestig daarna de brede kant van het heupstuk met de klittenbanden op het bovenbeenverband, ongeveer tien centimeter onder de bovenste rand van het bovenbeenverband.

2


VaroCare® velcroset

Als aanvulling op de verwerkte klittenbanden of als vervanging is er een klittenbandset verkrijgbaar:

• VaroCare® velcroset set arm

• VaroCare® velcroset set been

U ontvangt een plaat klittenband waarvan u zelf de klittenbanden op maat kunt knippen.


Top