Masterclass Midline Oedeem

Masterclass Midline Oedeem
Oct
28

Datum: zaterdag 28 oktober 2017, Deelnemers: 12, Kosten: €50, Locatie: Horn (Limburg), Tijd: 11.00-15.00 uur, Gecertificeerd: voor bandagisten, huidtherapeuten en fysiotherapeuten.

Overzicht

Midline oedeem (oedeem langs de middenlijn van het menselijk lichaam, denk hierbij aan hoofd/hals, borst/schouder/flank en in/bij de genitaliën) is voor de meeste bandagisten een moeilijk fenomeen. Toch zijn er tal van mogelijkheden en toepassingen bij deze oedeemvorm waaraan de bandagist een steentje kan bijdragen. Naast theorie, behandelmethodes, meetmethodes en gangbare therapieën, leert de deelnemer ‘‘verder te kijken dan de neus lang is” en hoe je een bepaalde gêne bij jezelf en bij een patiënt kunt overwinnen. Deze presentatie krijgt “body” doordat er ruimschoots de tijd wordt genomen voor het aanleren van praktische vaardigheden met behulp van verschillende workshops.

Activiteiten

De deelnemers worden opgedeeld in kleinere groepen, waarbij de specialisten van Varodem® een “op maat gemaakte” workshop verzorgen. Door het menselijk lichaam op te delen in groepen kunnen de deelnemers zich volledig focussen op een speciaal oedeemgebied.

Meer lezen?

Masterclass: Midline Oedeem (30.9 KiB)

Aanmelden: info@varodem.nl

Top