Masterclass Klinimetrie

Masterclass Klinimetrie
Sep
12

Datum: Dinsdag 12 september 2017, Tijd: 10.00-12.30 uur, Kosten: €50,-, Locatie: Horn, Max. 12 deelnemers. Gecertificeerd voor de oedeemfysio- en huidtherapeut.

Alle klinimetrische tools op een rijtje met extra aandacht voor de TDC Tissue Dielectric Constant en de Kikuhime meter.

Overzicht

In dit college leer je alles over de nieuwste manier van oedeem-monitoring bij je patiënt. Naast de circulaire metingen met je meetlint en de perometer, BIS of tonometer, kun je met de Lymphscanner en MoistureMeterD Compact op lokaal niveau het percentage aan (lymfe)vocht in de huid meten.

Met de Lymphscanner en MoistureMeterD Compact kun je als oedeemtherapeut op een snelle, handige en niet-invasieve manier het oedeem en de oedeemstatus van je patiënt in kaart brengen. Met de Kikuhime meter kun je perfect de mmHg meten onder een kous of verband. Voor dit werkcollege wordt gebruik gemaakt van ervaringen die de productspecialisten van Varodem® alleen of samen met de behandelend arts, de bandagisten en/of oedeemtherapeuten in de praktijk hebben meegemaakt. Tevens wordt de inhoudelijke kennis en ervaring van de afdeling research en development van Delfin (producent MoistureMeterD Compact) gebruikt.

Activiteiten

Theorie wordt samengebracht in praktische trainingen.

1. Je leert het praktisch omgaan met de beschikbare meters

2. Je weet wat iedere tool inhoudt en hoe je dit kunt toepassen in de praktijk.

Doelstellingen

Na dit werkcollege weet je waarom en hoe je klinimetrie kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Evaluatie

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een officieel Varodem® Academy certificaat. Voor de deelnemers hebben we een mooie introductieprijs kunnen afspreken voor de MoistureMeterD Compact en Lymphscanner met de fabrikant Delfin Technologies.

Aanmelden: via info@varodem.nl

Top