Masterclass Armoedemen

Masterclass Armoedemen
Jun
27

Datum: dinsdag 27 juni 2017, Deelnemers: 20, Kosten: €50, Locatie: Nijmegen-Lent, Tijd: 09.00-12.30 uur, Accreditatie: voor de bandagist (CvC) 2,5 + 1 punt en huidtherapeuten 3 punten, Certificaat: voor fysiotherapeuten.

Overzicht

Tijdens deze vier uur durende training leer je dat er verschillende indicaties zijn waarbij een armkous moet worden aangemeten. Naast het bekende secundaire lymfoedeem zijn er nog vier andere (weliswaar) minder bekende oorzaken te benoemen waarom er oedeem in de arm en de hand kan optreden. Door middel van een theoretische onderbouwing wordt de cursist hiervan op de hoogte gebracht.

Gedurende het praktische gedeelte wat de grootste deel van de cursus zal omvatten, leert de cursist naast de praktische vaardigheden van het aanmeten ook de tips en tricks bij het oplossen van problemen en eventuele klachten.

De cursisten meten aan het einde van de cursus bij elkaar een armkous en handschoen aan en deze wordt vervolgens geproduceerd. Nadat de cursist de armkous heeft ontvangen volgt een terugkoppeling naar de cursusleiding door middel van een webinar.

Activiteiten

Deze vier uur durende cursus omhelst de volgende activiteiten:

• Theorie

• Casussen

• Oefenen praktische vaardigheden

Meer lezen?

Masterclass: Armoedemen (30.0 KiB)

Aanmelden: info@varodem.nl

Top