Curetex® aanmeettips Bovenlichaambandages

Aanmeettips voor het aanmeten van Curetex® Bovenlichaambandages

Aanmeetinstructies Curetex® Bovenlichaambandages (1.8 MiB)

Klik hier op bovenstaand bestand om per meetpunt een toelichting te krijgen.

Meten

Bij het nemen van de maten hoef je niet strak te meten maar meet wel tot je weerstand voelt. Laat bij het meten van de cN (boven de borst) de patiënt goed in en uit ademen en pak de grootste uitkomst. Een te kleine omvang wordt door de patiënt al snel als te strak ervaren.

601Okselomvang (cR)

Bij het meten van de cR (omvang oksel/schouder) de arm goed naar beneden laten hangen, dit is namelijk de grootste omvang. De centimeter niet strak in de oksel leggen, maar houd er een vinger tussen.

  • Hoge halslijn

Op speciaal verzoek (noteren op het bestelformulier) kunt u een extra hoge halslijn bestellen. Geef dan de lengte op van N-lijn tot de hals. Dit is altijd 10% van de omvang cN (boven de borst), gem. tussen 8-10 c

Cupmaat

Kijk altijd in de BH welke cupmaat er op het etiket staat en vergelijk de omvang met de maat die je zelf hebt genomen. Ook op protheses staat altijd een maat, de bijbehorende cupmaat is op Internet makkelijk op te zoeken.

Lengte lang model

De lange modellen (tot de heup) worden vaak ingezet daar waar het lichaam het niet toe laat om te kiezen voor een kort model, daar waar sprake is van een ‘buikje’. De gemiddelde lengte van oksel (N) tot heup (of net iets onder de heup, H) is gem. 40 cm.

603

  • Sluiting

Kies bij voorkeur voor een haak-/oogsluiting (standaard). Het voordeel hiervan is dat de sluiting bestaat uit twee rijen mat haakjes en dat je meer kunt variëren in de mate van compressie. Een model met rits sluit vaak moeilijker omdat het materiaal op spanning staat en de rits stugger is.

Op de achterzijde van het bestelformulier staat een uitgebreide toelichting op de verschillende meetpunten.

 

Bestelformulier:

Curetex® bovenlichaam (323.5 KiB)

Top