Curetex® aanmeettips Onderlichaambandage

Aanmeettips voor het aanmeten van een Curetex® Onderlichaambandage

Let op! Curetex® is op het onderbeen geen vervanging voor een kous. Niet geschikt bij lymfoedeem in de onderbenen. Advies: combineer een BT of CT onderlichaambandage met een AD-kous. Aanmeten altijd op oedeemvrije benen.

Eenvoudig

106Meet de broek aan zonder al te veel opties toe te voegen. Als extra’s niet nodig zijn, dan ook niet toevoegen. Hoe meer opties hoe duurder de broek en hoe ingewikkelder de broek wordt. Bij een tweede bestelling kunt u altijd iets toevoegen of bepaalde maten aanpassen.

Open kruis

Kies standaard voor een broek met gesloten kruis. U kunt hiervan afwijken als iemand bijvoorbeeld heel snel naar de toilet moet kunnen en niet genoeg kracht heeft om de broek snel uit te trekken.

Lengte broek

De gemiddelde lengte van een broekgedeelte is 30 cm (van lG tot lT). Een hele hoge broek kan 40 cm zijn en bij een man zit je soms wat lager i.v.m. met het laag dragen van de broek tot onder de buik.

Meten vanaf de grond

Begin met het nemen van de lengtematen vanaf de grond en meet vanaf daar omhoog. Noteer alleen de benodigde lengtematen voor het door u gekozen model.

133A

Grote omvangen

Meet bij grotere omvangen ook altijd de taillemaat (cT) zittend en staand. Middel deze uitkomsten en noteer deze op het formulier.

Knie-omvang

De knie (cE) meet je met de knie in licht gebogen stand met het meetlint aan de bovenzijde van de patella.

Lengte voorzijde en achterzijde

Bij bukken blijft een te korte broek niet goed zitten omdat er geen lengterek in het materiaal zit, daarom lengte achterzijde hoog meten. Let op: Lengteverschillen tussen KT1 (voorpand) en KT2 (achterpand) zijn beperkt. Een lengteverschil voor en achter is maximaal 15 cm.

Op de achterzijde van het bestelformulier staat een uitgebreide toelichting op de verschillende meetpunten.

Bestelformulier:

Curetex® onderlichaam (317.2 KiB)

 

 

Top